03/02/2024

Dăruiți 3,5% din impozit!


Reglementările fiscale permit oricărei persoane care are venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România să hotărască felul în care este folosit până la 3,5% din impozitul pe venit pe care îl plătește statului, dispunând direcționarea acestui procent către o anumită organizație neguvernamentală sau unitate de cult.

Când completezi declarația pentru direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, nu renunți la banii tăi, doar decizi în locul statului cum să fie cheltuite sumele care oricum ți se rețin lunar din salariu.

Dăruiți 3,5% din impozitul pe venit Fundației „Credință și Creație”!
 
Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” are ca scop promovarea modelului de viață creștină și a valorilor culturale și spirituale românești și universale cărora li s-a dedicat Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta.

Iată cei trei pași prin care puteți dona 3,5% din impozitul pe venit datorat statului către Fundație:

1. Descărcați formularul 230. Datele Fundației „Credință și Creație” sunt deja completate.
 

2. Adăugați datele dumneavoastră personale și semnați-l. Dacă doriți ca și anul viitor să direcționați 3,5% din impozitul pe venit către Fundație fără a mai completa iarăși formularul 230, bifați căsuța „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.
Nu este nevoie să completați câmpul „Suma”: administrația fiscală va calcula și va vira suma admisă, conform legii.

3. Depunerea formularului
• Prin email. Scanați formularul și trimiteți-l la adresa fundatia.maica.benedicta [at] gmail.com.
• Prin poștă. Trimiteți formularul la adresa: Fundația „Credință și Creație”, str. Ștefan cel Mare, nr. 1, loc. Putna, jud. Suceava, cod poștal 727455.
• Dacă vizitați Mănăstirea Putna, îl puteți completa și depune adresându-vă părinților de la muzeu.
• La ANAF. De asemenea, puteți trimite formularul către Administrația Fiscală de care aparțineți prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire, sau îl puteți depune personal la sediul acesteia.

Denumire organizație: Fundația „Credință și Creație - Acad. Zoe Dumitrescu-Buşulenga – Monahia Benedicta”
CIF: 24212566
IBAN: RO80 RNCB 0241 1760 7185 0001

Termenul limită pentru depunerea declarațiilor este 25 mai 2024.

Puteți depune declarațiile completate direct pe site-ul ANAF dacă aveți semnătură electronică sau un cont în Spațiul Privat Virtual ANAF. Informații detaliate despre Spațiul Privat Virtual găsiți pe site-ul ANAF.