24/08/2009

Colocviul „În căutarea Absolutului: Eminescu”


Fundația „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta” a organizat în perioada 19-22 august 2009, la mănăstirea Putna, cel de-al treilea simpozion în memoria Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga: „În căutarea Absolutului: Eminescu”.

Primele două ediții ale simpozionului au fost „Tradiție spirituală românească și deschidere spre universal” (2007), și „Epoca noastră, tensiunea etic-estetic” (2008).

Cum Eminescu a reprezentat preocuparea majoră în domeniul activității științifice a doamnei profesoare și întrucât în anul 2009 se împlinesc 120 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui poet, în chip firesc Eminescu a fost tema acestei ediții.

În acest cadru a fost lansat al doilea număr al revistei „Caietele de la Putna”, ce reunește comunicările și intervențiile simpozionului „Epoca noastră, tensiunea etic-estetic” (2008).

Citiți articolul scris de Sorin Lavric despre acest subiect în numărul 36 al revistei „România literară”.

Înregistrarea emisiunii „Revista Literară Radio” dedicată acestui eveniment, emisiune realizată de Teodora Stanciu pentru Radio România Cultural, poate fi ascultată mai jos.

Video

Emisiune dedicată acestui colocviu