Colecția Părinți ai Putnei

Părintele Serafim, un Iov al zilelor noastre


„Părintele Serafim, un Iov al zilelor noastre”

Editura Nicodim Caligraful
Mănăstirea Putna, 2018

Această carte ni-l înfățișează pe Vasilică Hasna, un tânăr care la 16 ani a suferit un accident care l-a țintuit la pat. Însă nu a cârtit și nu a abandonat lupta. Dimpotrivă, a știut să transforme suferința într-un mijloc de-a se apropia mai mult de Dumnezeu.

 

Intrat în cinul monahal, la Mănăstirea Putna, a primit numele Serafim. După jumătate de an s-a mutat la Domnul într-un chip minunat, de care puțini se învrednicesc: Însuși Mântuitorul i s-a arătat înainte de obștescul sfârșit.Descarcă PDFDescarcă PDF

EXTRASE

din carte

Detalii despre

AUTOR

Vasile Hasna, viitorul monah Serafim, s-a născut în 3 martie 1983 în satul Straja. A fost crescut în frica lui Dumnezeu, purtat adesea către Mănăstirea Putna. În 1998, în urma unui accident, rămâne țintuit la pat, fără nicio speranță de recuperare. Însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reușit să schimbe suferința în cale către Împărăția cerurilor.

Rămas fără puterea de a‑și mișca mâinile și picioarele, ci doar capul, ochii și mintea, nu s‑a descurajat, ci s‑a așezat în bucuria împlinirii în Dumnezeu. Ajutat de cei din jur, și în mod deosebit de surioara lui mai mică, Vasile a citit în cei 17 ani de suferință la pat – pat ce i‑a fost ca un coșciug – Sfânta Scriptură, viețile sfinților și, în mod deosebit, scrierile părintelui Cleopa Ilie. Astfel, a răzbit în suferință și a putut stărui în bine.

Prin răbdare, smerenie și rugăciune, inima i s-a aprins de dragoste pentru Hristos. În vara lui 2013 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Putna, primind numele Serafim, iar numai șase luni mai târziu a trecut la Domnul.

Părinți ai Putnei

VOLUME PUBLICATE