Colecția
Părinți ai Putnei
De la prima obște, condusă de starețul Ioasaf, și până în zilele noastre, Bunul Dumnezeu a dăruit Mănăstirii Putna părinți duhovnicești care să nască fii întru dragostea de Dumnezeu și de aproapele. Ei au trecut din viața aceasta la locașurile cerești, dar pilda vieții lor și harul pe care l-au primit luminează și hrănesc sufletele generațiilor următoare.
Noi avem șansa de a vedea pilda luptei lor duhovnicești și de a merge pe drumul străbătut de ei, ocrotiți de cei care sunt mai mult decât modele – sunt părinți. Împlinind o datorie de fii, chipurile unora dintre ei sunt prezentate în paginile cărților din această colecție.
Părintele Iachint Unciuleac. Stareț și duhovnic – 100 de ani de la naștere –
Volumul reunește biografia și predici ale părintelui Iachint Unciuleac ca stareț al Mănăstirii Putna, precum și evocări și analize ale activității sale.
Mai mult
Părintele Iachint, starețul și duhovnicul
Volumul alcătuiește un portret al blândului duhovnic al Bucovinei, Arhimandritul Iachint Unciuleac, vrednic stareț al Mănăstirii Putna în timpurile grele ale comunismului.
Mai mult
Părintele Teofilact, icoana bunei rânduieli
Cuvinte duhovnicești ale Părintelui Arhidiacon Teofilact Ciobîcă, unul dintre stâlpii Mănăstirii Putna pentru aproape 63 de ani.
Mai mult
Părintele Serafim, un Iov al zilelor noastre
Paginile acestei cărți ne fac cunoștință cu monahul Serafim, un model de sfințire a vieții prin răbdarea într-o grea suferință.
Mai mult
Arhimandritul Policarp Matzaroglu. Părinte și Călăuzitor pe calea mântuirii
Trecut în rândul ctitorilor la Mănăstirea Putna, Părintele Policarp Matzaroglu nu a dăruit doar cele materiale. El a fost părinte și a dorit mai ales să ne zidească pe noi.
Mai mult
La poartă la Ștefan Vodă
de Teofil DumbrăveanuVolumul cuprinde cântece și balade potrivite după fluier și bucium de poetul bucovinean Teofil Dumbrăveanu.
Mai mult