Colecția Crinii țarinii

Merinde pentru monahi


„Merinde pentru monahi” de Arhimandrit Zaharia Zaharou
Autor:
Arhimandrit Zaharia Zaharou

ediția a doua
Editura Nicodim Caligraful
Mănăstirea Putna, 2013

În perioada 26 septembrie – 3 octombrie 2011, la invitația Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Părintele Zaharia s-a aflat în pelerinaj în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, perioadă în care a împărtășit cuvânt de folos câtorva obști monahale. Anul următor, în iunie 2012, la invitația Înaltpreasfințitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Părintele Zaharia a vorbit în mai multe rânduri credincioșilor din Transilvania.

O parte din cuvintele rostite cu aceste ocazii, izvorâte dintr-o inimă lucrătoare și cerute de inimi care vor să devină lucrătoare, sunt cuprinse în această carte.

Descarcă PDFDescarcă PDF

EXTRASE

din carte

Detalii despre

AUTOR

Arhimandrit Zaharia Zaharou
Arhimandritul Zaharia Zaharou este fiu duhovnicesc al Părintelui Sofronie Saharov (1896-1993), la rândul său fiu duhovnicesc al Sfântului Siluan Athonitul (1866-1938).

Originar din Cipru, viețuitor al Mănăstirii Sfântul Ioan Botezătorul, Stavropighie Patriarhală, din Essex, Anglia – întemeiată de Părintele Sofronie –, Părintele Zaharia este licențiat în Teologie al Institutului Sfântul Serghie din Paris și al Universității din Tesalonic, unde a obținut și titlul de doctor în Teologie.

Cuvintele și scrierile sale fac dovada unei inimi purtătoare a dragostei și a cunoașterii dăruite de Duhul Sfânt, a unei inimi care se împărtășește cu adevărat de vederea duhovnicească a Mântuitorului Iisus Hristos. Prin cărțile și conferințele sale Părintele Zaharia a însuflețit întru adevăr și dragoste mulțime de oameni căutători de Dumnezeu de pe toate meridianele lumii.

Video

Lansarea cărții

Crinii țarinii

VOLUME PUBLICATE