Colecția Crinii țarinii

Din iubire pentru omul de azi. Cugetări pe marginea Patericului


„Din iubire pentru omul de azi. Cugetări pe marginea Patericului” de Protoiereu Andrei Lemeșonok
Autor:
Protoiereu Andrei Lemeșonok

Traducere de Maxim Evtodiev
Editura Nicodim Caligraful
Mănăstirea Putna, 2019

În acest volum, al patrulea din colecția „Crinii țarinii”, aducem înaintea cititorului român un buchet de cuvântări pe care Părintele Andrei Lemeșonok, de la Mănăstirea „Sfânta Elisabeta” din Minsk, le-a ținut între anii 2003 și 2005.

Traducerea și tipărirea acestei cărți în limba română constituie pentru noi o mângâiere pe care nevoitorul ortodox o primește în aceste vremuri dificile pentru oricine vrea să trăiască în Duhul Sfânt, pentru oricine vrea să-și unească voia sa cu voia lui Dumnezeu.


Descarcă PDFDescarcă PDF

EXTRASE

din carte

Detalii despre

AUTOR

Protoiereu Andrei Lemeșonok
Născut în 8 aprilie 1956 în orașul Minsk, din Belarus, părintele Andrei Lemeșonok a căutat din tinerețe sensul vieții pe un drum sinuos, care l-a condus de la mișcarea hippi la tolstoism, de la fascinația pentru filosofia orientală la Dostoievski. Găsindu-și împlinirea în Ortodoxie, la vârsta de 22 de ani a fost botezat în Biserica Ortodoxă.

Unul dintre cele mai importante evenimente din viața lui a fost întâlnirea cu părintele Nicolae Gurianov, Starețul care l-a sprijinit în cele mai dificile perioade ale vieții sale duhovnicești. Tot el i-a dat binecuvântarea să se preoțească, fiind hirotonit în 1992.

În anul 1996, părintele Andrei a început să se îngrijească de pacienții de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Republican, unde era ajutat de fiii săi duhovnicești. Astfel s-a creat o frăție de surori. Pentru că o parte dintre ele au dorit mai apoi să se dedice monahismului, Mitropolitul Filaret i-a dat binecuvântarea să construiască o mănăstire, unde l-a numit duhovnic.

Video

Convorbiri cu Părintelui Andrei Lemeșonok

Crinii țarinii

VOLUME PUBLICATE